Veltlínské zelené 2018 Vinařství Hřebačka
Kód: 091808Detailní popis produktu
Hodí se vědět
Pozdní sběr je jednou z jakostních tříd vín. Aby se víno mohlo pyšnit označením pozdní sběr, musí být cukernatost vinných hroznů v rozmezí od 21 °NM do 24 °NM. Aby se této cukernatosti dosáhlo, probíhá sběr hroznů v pozdějším termínu. S jakostní třídou pozdní sběr se nejčastěji setkáváme u suchých a polosuchých vín, pro jejichž výrobu je tato kvalita a cukernatost ideální.
Suchá vína ocení milovníci kyselejší a výraznější chuti. Mají totiž nejmenší obsah zbytkového nekvašeného cukru – maximálně 4 gramů na litr, popř. 9 gramů na litr. Typickými odrůdami pro suchá vína jsou např. Rulandské šedé, Sauvignon nebo Ryzlink rýnský.
V případě Veltlínského zeleného se jedná o odrůdu raného rašení, která dozrává v polovině října. Je velmi odolná vůči mrazům a tak je oblíbená mezi vinaři. Můžete jej znát také pod názvem Muškatel zelený, kvůli tomu, že chuť některých bobulí může být jemně muškátová. Chuť je spíše ovocná, ale může být i kořenitá.
Bílé víno se vyrábí nejen z bílých, ale i červených nebo růžových hroznů. Bílé víno podávejte ke světlému masu, např. kuřecímu, rybám nebo mořským plodům. Výborně se hodí také ke smetanovým těstovinám nebo slaným koláčům s podílem vajec.
Poznámka: NM = normalizovaný moštoměr
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Obsah cukru: | Suché |
Přívlastek: | Pozdní sběr |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Objem: | 0.75 l |
Ročník: | 2018 |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | mikulovská |
Obec: | Novosedly |
Viniční trať: | Stará hora |
Zbytkový cukr: | 0,9 g/l |
Kyseliny: | 5,4 g/l |
Alkohol: | 12 % |
Vinařství Hřebačka bylo založeno v roce 2001 Svatoplukem Hřebačkou a jeho dvěma syny. Vinařství sídlí ve městě Podivín a zakládá si na tom, aby si zákazník po otevření láhve důkladně zapamatoval vůni, chuť a celkový dojem z vína a rád se k němu opět vracel.
Napříč jejich sortimentem naleznete vína jakostní, přívlastková, ale také vína Frizzanté a jiná.