Ryzlink vlašský 2019 Vinařství Bařina
Kód: 161905Detailní popis produktu
Hodí se vědět
Zemské víno je označení pro takové víno, k jehož výrobě bylo použito hrozno s moravským nebo českým původem. Jde o zároveň o jakostní třídu, která vešla v platnost roku 2014. Cukernatost hroznů při sběru musí být minimálně 14 °NM. Jde o vína bez přívlastku a je možné je doslazovat. Jako zemská vína se označují oblíbená Svatomartinská vína.
Suchá vína ocení milovníci kyselejší a výraznější chuti. Mají totiž nejmenší obsah zbytkového nekvašeného cukru – maximálně 4 gramů na litr, popř. 9 gramů na litr. Typickými odrůdami pro suchá vína jsou např. Rulandské šedé, Sauvignon nebo Ryzlink rýnský.
Ryzlink vlašský je starobylou odrůdou vinné révy, její původ ale není zřejmý. Jde o jednu z nejpěstovanějších odrůd u nás a výborně jí svědčí prostředí Pálavských vrchů nebo Mikulovské podoblasti. Odrůda se vyznačuje vyšším obsahem kyselin a hodí se např. pro výrobu sektů.
Bílé víno se vyrábí nejen z bílých, ale i červených nebo růžových hroznů. Bílé víno podávejte ke světlému masu, např. kuřecímu, rybám nebo mořským plodům. Výborně se hodí také ke smetanovým těstovinám nebo slaným koláčům s podílem vajec.
Poznámka: NM = normalizovaný moštoměr
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Obsah cukru: | Suché |
Přívlastek: | Moravské zemské |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Objem: | 0.75 l |
Ročník: | 2019 |
Oblast: | |
Podoblast: | |
Obec: | Dolní Dunajovice |
Viniční trať: | |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Kyseliny: | 6,3 g/l |
Alkohol: | 12 % |
Vinařství Bařina vzniklo v roce 2010 a v současné době obhospodařuje téměř 5 hektarů vinic v mikulovské podoblasti. Jsou využívány výhradně hrozny z vlastních vinic, u kterých je pečlivě sledována kvalita procesu zpracovávání.
Výroba pak probíhá metodou řízeného kvašení a v nabídce si můžete vybrat mezi jakostními, přívlastkovými a dezertními víny.