Ryzlink vlašský 2017 Vinařství Vican
Kód: 011705Detailní popis produktu
Hodí se vědět.
Výběr z cibéb je jednou z jakostních tříd. Vyrábí se z hroznů, které cukernatostí dosáhly alespoň 32 °NM. Kvůli extrémně dlouhé době zrání se hrozny již mění spíše na hrozinky, tedy cibéby. Jedná se o dražší a vzácné víno se sladkou chutí.
Sladká vína obsahují ze všech druhů vín nejvyšší počet cukru, a to alespoň 45 g na litr. Jsou velmi oblíbená mezi ženami a nezkušenými konzumenty. Nejčastěji jsou to přívlastková vína, ale řadí se sem také vína slámová nebo ledová. Sladká vína vyniknou nejlépe se sladkými pokrmy, dezerty nebo tučnými jídly.
Ryzlink vlašský je starobylou odrůdou vinné révy, její původ ale není zřejmý. Jde o jednu z nejpěstovanějších odrůd u nás a výborně jí svědčí prostředí Pálavských vrchů nebo Mikulovské podoblasti. Odrůda se vyznačuje vyšším obsahem kyselin a hodí se např. pro výrobu sektů.
Bílé víno se vyrábí nejen z bílých, ale i červených nebo růžových hroznů. Bílé víno podávejte ke světlému masu, např. kuřecímu, rybám nebo mořským plodům. Výborně se hodí také ke smetanovým těstovinám nebo slaným koláčům s podílem vajec.
Poznámka: NM = normalizovaný moštoměr
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Obsah cukru: | Sladké |
Přívlastek: | Výběr z cibéb |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Objem: | 0.25 l |
Ročník: | 2017 |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | mikulovská |
Obec: | Mikulov |
Viniční trať: | Pod Mušlovem |
Zbytkový cukr: | 117,5 g/l |
Kyseliny: | 6,9 g/l |
Alkohol: | 12 % |
Vinařství Vican je známé vinařství, které sídlí v Mušlově a jehož sklepy se nachází v Bulharech. Obhospodařuje 45 hektarů na pěti různých tratích především v okolí Mikulova. Hrozny pěstují na pálavském vápencovém podloží, což vínům dodává specifickou chuť.
Ačkoliv se jedná o mladé vinařství, je v České republice poměrně populární a také se pyšní několika prestižními oceněními a četnými zástupy příznivců.