

Víno světle zelenožluté barvy, ve vůni a chuti černý rybíz, angrešt, ananas, broskev a grapefruit.
Pozdní sběr je jednou z jakostních tříd vín. Aby se víno mohlo pyšnit označením pozdní sběr, musí být cukernatost vinných hroznů v rozmezí od 21 °NM do 24 °NM. Aby se této cukernatosti dosáhlo, probíhá sběr hroznů v pozdějším termínu. S jakostní třídou pozdní sběr se nejčastěji setkáváme u suchých a polosuchých vín, pro jejichž výrobu je tato kvalita a cukernatost ideální.
Suchá vína ocení milovníci kyselejší a výraznější chuti. Mají totiž nejmenší obsah zbytkového nekvašeného cukru – maximálně 4 gramů na litr, popř. 9 gramů na litr. Typickými odrůdami pro suchá vína jsou např. Rulandské šedé, Sauvignon nebo Ryzlink rýnský.
Z odrůdy Hibernal lze vyrábět vína jako pozdní sběr, výběr z hroznů nebo výběr z bobulí. Víno má zelenožlutou barvu. Ovocná vůně připomíná černý rybíz, angrešt, broskev, ananas, červený pomeranč, kiwi, jablko, hrušku a meruňku. Víno Hibernal se skvěle hodí k rybám a mořským plodům, ale i k dezertům.
Bílé víno se vyrábí nejen z bílých, ale i červených nebo růžových hroznů. Bílé víno podávejte ke světlému masu, např. kuřecímu, rybám nebo mořským plodům. Výborně se hodí také ke smetanovým těstovinám nebo slaným koláčům s podílem vajec.
Poznámka: NM = normalizovaný moštoměr
Sledujte nás na sociálních sítích a neunikne vám nic z toho, co se u nás šustne. Sdílíme s vámi novinky v naší nabídce, degustační akce a zajímavé informace o našich vinařích.
SrdcePálavy na Facebooku
SrdcePálavy na Instagramu
Zveme vás do našeho rodinného sklípku Vinum Via! Jde o barokní vinný sklep ze 17. století, který leží v řadě devíti sklepů v jedné z nejstarších uliček Pavlova. Můžete tu ochutnat vína z našeho sortimentu – a možná narazíte i na naše sympatické vinaře. Více o našem sklepě